Tik tok şifrelenmemiş seviyor

Tik tok şifrelenmemiş seviyor

 

TikTok, kullanıcıların videolarını paylaşmalarını ve görüşlerini dünyayla paylaşmalarını sağlayan bir uygulamadır. Ancak, yayınlanan içerik şifrelenmez, bu da hacklemeyi kolaylaştırır. Tiktok'a ulaşan trafik, hangi videoların izlendiği, kimin izlediği ve tercihleri gibi kişisel bilgileri açığa çıkarabilir. Bu bilgiler şifrelenmediğinden, bir bilgisayar korsanının videonuza ve kişisel bilgilerinize erişme riski yüksektir. Bu nedenle, yalnızca güvenli bağlantılar kullanarak kendinizi korumanız önemlidir.

Daha önce de belirtildiği gibi, TikTok Pekin merkezli bir Çinli şirket olan Bytedance'e ait. Çin, hükümetin herhangi bir kolunun Tiktok'tan bilgiye erişmesine izin veren katı veri yasalarına sahiptir. Sonuç olarak, Çin'de depolanan herhangi bir bilgi devlet gözetimine tabidir. Ancak şirket, Çin'deki sunucuları kullanmadığını kamuoyuna açıkladı. Bu nedenle, bu düzenlemeler hizmet için geçerli değildir.

Çin hükümeti, devlet destekli gözetime karşı savunmasız olmasının yanı sıra, Tiktok'un depoladığı verilere erişimi kısıtlamaya da çalıştı. Bu mutlaka bir güvenlik riski oluşturmazken, Tiktok'u tehlikeli bir platform haline getiriyor. Tehdit ne olursa olsun, şirket bu konuda herhangi bir kamu taahhüdünde bulunmamıştır. Şirket, Trump yönetiminin herhangi bir eylemine karşı mücadele edeceğini söylüyor, ancak ne olacağı hala belli değil.